14 Haziran 2016 Salı

Verim Enterprise ERP/MRPII + Comport

Geleceğin e-ticaret yönetim şekli…

Ürünlerini ve ticaretini internet ortamına e-ticaret siteleri vasıtası ile  taşımayan şirketlerin pazarlarının azalacağı ve hatta yok olacağını istatistikler çok net ortaya koymaktadırlar.  Hatta insanlar mutfak ihtiyaçlarını bile internetten sipariş vermeye başladığı bugünlerde sizin müşterileriniz belki bu sezon, bu yıl için size sadık olabilir. Fakat değişimler toplu olur. Bir anda işlerin kesilip, insanların bir anda daha kolay alışveriş yöntemlerine doğru gidişini iflas ederek anlayabilirsiniz.
Peki bunlar bir e-ticaret sitesi kurarak olabiliyor mu? Sadece e-ticaret sitesi ile gelen yoğun talepleri doğru yönetebilecek misiniz? En önemlisi e-ticaret sitesi sizin stoklarınızda bulunan gerçek ürün miktarını anlık nasıl bilebilir? Stoklarınızda kalmayan bir ürün internet ile sipariş edilir ise o ürünü acilen temin etmek zorunda kalırsanız büyük ihtimalle ya siparişi iptal etmek zorunda kalacaksınız ki bu da müşteri kaybına neden olur, ya da ürünü pahalıya satın almak zorunda kalacaksınız. “Mal alınırken kazanılır” sözünün ne kadar tartışma kabul edilmez bir doğru olduğu büyük firmaların satın alma departmanlarına verdiği yüksek önem ile perçinlenmiştir. İnternette olmak demek, bazen yok olmak demek olabilir…


Nanosoft Comport nedir?

Verim Comport 3 adet sistemi birleştiren sistemi adıdır.
  1. Nanosoft Verim Enterprise SQL Muhasebe paketi
  2. Nanosoft Kukla et25 e-ticaret paketi
  3. Nanosoft Comport Entegrasyon Modülü

Mevcut diğer sistemlerin dezavantajları nedir?

Aslında büyük çapta iş yapan ünlü e-ticaret sitelerinin hiçbirisi kendi başına çalışan bir e-ticaret sitesini yani bir muhasebe programı ile %100 beraber çalışmayan bir sistemi kullanmaz, kullanamazlar. Düşününki günde 1000 sipariş alan bir e-ticaret siteniz var.  Tüm bu siparişlerin bir muhasebe programına aktarılması ve faturalarının program ile kesilmesi lazım, pratik olarak site üzerinden sadece fatura yazdıran çözümler var. Peki aşağıdaki sorunlar ne olacak?
  1. Satılan ürünlerin stok sayısının programdan düşmesi gerekir. Eğer bu yapılmaz ise hiçbir zaman hangi ürünlerin stoklarınızda tükendiğini bilemeyeceksiniz. Bu durumda da stoklarınızda olmayan ürünler e-ticaret sitenizde hala listelenmeye devam edecek.
  2. Müşterilerin finansal hareketlerinin muhasebe programında tutulması gerekir. Müşterilerin finansal hareketlerini muhasebe programında tutmaz iseniz ciro raporlarınız hep yanlış olur ve zarar mı kâr mı ettiğinizi veya ne kadar kâr ettiğinizi bilemezsiniz.
  3. Mağazanızda yaptığınız satışlar veya aldığınız siparişlerin e-ticaret sitesine çok acil bildirilmesi gerekir ve siparişlerin acilen satışa kapatılması gerekir. Zira siz ürünleri bir sipariş ile bir müşteri için ayırdığınız halde site üzerinden hala siparişe açık olabilir.
  4. Fiyatların acil güncellenmesi özellikle sitesinde 10.000 kalem ürün barındıran firmalar için çok büyük sorundur. Neredeyse 1 personel sırf bu iş için ayrılmış olur. Gün içinde fiyatı değişen ürünlerin ayrıca bir de e-ticaret sitesinde fiyatlarının güncellenmesi çok uzun süren bir iş olacaktır.
  5. Bu güne kadar gelmiş yapılara göre ürün isim ve özelliklerinde değişiklikler genelde ön planda olduğu için e-ticaret sitesi üzerinde güncellenir. Aynı işlemler muhasebe programında da yapılması gerekir ama kimsenin bunu yapacak gücü kalmaz ve önemsenmez. Aradan 1-2 yıl geçtiğinde ise e-ticaret sitesindeki ürünlerin neredeyse yarısının isimleri ve özellikleri Muhasebe Programınızdaki ile farklılık gösterir. Artık satılan hangi ürün hangi firmadan temin ettiğiniz ürün bilemezsiniz.
  6. Maliyet analizi için en basit hali ile aşağıdaki 3 adet bilgiye ihtiyaç vardır. Bunları bilmediğiniz takdirde gerçekten kâr edip etmediğinizi raporlayamazsınız. İki ayrı veri kaynağından rapor çekerek bu işleri yapamazsınız. Tüm bilgiler tek bir programdan tek bir veri kaynağından gelmelidir.
    • İşletme giderleriniz
    • Satılan ürünün alış fiyatı
    • Satılan ürünün satış fiyatı.

Nanosoft Comport tüm bu problemleri ortadan kaldıracak Finans, Stok, Sipariş ve e-ticaret yönetimlerinin hepsini tek bir kaynaktan yapan sistemdir.


Detaylı Bilgi İçin: 0212 212 3322 yada http://www.verimticari.com/verim-enterprise-erp-mrp-comport/